Creștere bruscă a cazurilor de infectare cu COVID la Cluj-Napoca

Rata de infectare cu COVID-19 aproape s-a triplat în ultimele două săptămâni la Cluj-Napoca în timp ce circulația virusului continuă să se intensifice în întreg județul.

Potrivit DSP Cluj, în municipiul Cluj-Napoca rata de infectare era sâmbătă de 1,98 la mie iar la nivelul județului incidența a depășit pragul de 1 la mie.

Incidență mai mare de 1,oo la mie se mai înregistrează la Beliș-1,58 cazuri la mie, Săcuieu-1,41 cazuri la mie și Leleacu-1,77 cazuri la mie. La nivelul Județului Cluj rata de infectare este de 1,16 cazuri la mie.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că, în săptămâna 27 iunie – 7 iulie, 55,1% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Ilfov.

Conform raportului săptămânal de supraveghere, 37,1% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 44,6% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Potrivit INSP, 57,9% din totalul deceselor au fost în Constanţa, Bihor, Brăila, Argeş şi Bacău.

De asemenea, 68,4% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani, iar 54,6% din decese au fost la bărbaţi. 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată, precizează INSP.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând de marţi, se revine la raportarea zilnică privind cazurile de COVID-19.

În cursul zilei de luni va fi prezentat buletinul COVID săptămânal, iar de marţi se va reveni la raportarea zilnică a cazurilor, au precizat reprezentanţii MS.

Acum o lună, Ministerul Sănătăţii a decis să raporteze săptămânal cazurile noi de COVID, internările şi decesele.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut