Credite pentru școli și grădinițe private

BT Mic a acordat 100 de împrumuturi pentru educaţie, cu impact pozitiv pentru 6.000 de copii de la lansarea, în luna februarie a acestui an, a Creditului pentru educaţie.

BT Mic – companie a Grupului Financiar Banca Transilvania – a susţinut până acum 100 de şcoli şi grădiniţe private din întreaga ţară cu împrumuturi care oferă acces, în câteva zile, la sume de până la 200.000 de lei cu garanţie europeană, pentru care se poate aplica online, pe site-ul BT Mic.
Pentru 85% dintre clienţii care au luat un astfel de credit, BT Mic este primul creditor pentru business-ul respectiv, iar suma medie/finanţare a fost de 100.000 de lei. Circa 90% din finanţări au mers în investiţii – renovări, extindere spaţii, infrastructură şi platforme IT, alte dotări necesare dezvoltării activităţii.
„Am ajuns cu această soluţie de finanţare în 100 de şcoli şi grădiniţe private, în câteva luni de la lansare. Faptul că aceste finanţări au mers aproape integral către investiţii ne arată cât de amplu este procesul de transformare a acestui sector, în această perioadă. Tocmai de aceea, venim cu o abordare personalizată, atât ca produs, cât şi ca dialog cu aceşti antreprenori şi intenţionăm să le rămânem aproape, pe termen lung”, a declarat Cristina Sindile, director general, BT Mic.
Creditul, acordat pe o perioadă de până la 7 ani, este destinat grădiniţelor şi şcolilor, indiferent de forma de organizare – SRL, asociaţie sau fundaţie, cu cel puţin 3 luni de activitate. Finanţarea poate avea ca destinaţie platforme online, licenţe, aplicaţii, training-uri pentru angajaţi, evenimente educaţionale, amenajare şi dotări de spaţii, cheltuieli diverse etc. Nu este nevoie de contribuţie proprie sau de garanţii materiale din partea clienţilor BT Mic deoarece aceasta este oferită de Fondul European de Investiţii (FEI). Proiectele de anvergură mai mare, tot destinate educaţiei, sunt finanţate prin Banca Transilvania, având la bază acelaşi parteneriat de garantare cu FEI.
Pe lângă finanţări, BT Mic este alături de antreprenori prin programe de educaţie antreprenorială şi de accelerare, precum şi prin campanii şi promovarea clienţilor pe Blogul BT Mic. Câteva exemple sunt: Tu ce planuri ai pentru afacerea ta?, Start online, Şi eu sunt client BT Mic şi Cumpără de la o afacere mică. BT Mic se adresează firmelor cu cifra de afaceri anuală de până la un milion de lei, din toate domeniile de activitate, iar până acum a susţinut peste 16.000 de clienţi din 3.000 de localităţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut