Crăciun fericit pentru elevii din mediul rural

Ce cadou mai frumos putem închipui în zilele acestea decât un calculator sau o tabletă? În condiţiile învăţământului online, pentru elevi nici nu poate exista un cadou mai frumos.

La sate, de exemplu, este şi mai dificilă predarea materiilor şcolare prin această metodă modernă.  Adevărul este că în mediul rural părinţii nu au posibilitatea de a procura astfel de aparate electronice. Potenţialul financiar al familiilor nu face faţă acestor pretenţii. În astfel de situaţie, orice sprijin material este binevenit.

Zilele trecute, în mai multe localităţi rurale copiii au avut parte de ajutorul unor fundaţii sau firme. La Căşeiu, de exemplu, directorul Şcolii Gimnaziale, prof. Cristian Groşan, ne-a spus că ei au avut mare noroc cu o firmă de pe Valea Someşului Mic, care a donat 20 de tablete unităţii de învăţământ din localitate. De asemenea, şi World Vision a trimis şcolii 12 tablete, atât de necesare bunei derulări a procesului de învăţământ. Fără aceste ajutoare, greu se descurcau cadrele didactice şi elevii Şcolii Gimnaziale Căşeiu, unde în rezolvarea multor probleme şi Primăria este receptivă la solicitările conducerii şcolii.

Într-o altă comună, la Iclod, în ajunul sărbătorii de Crăciun, Parohia Ortodoxă Sf. Ierarh Nicolae a înmânat tablete unui număr de 13 elevi ai Şcolii Gimnaziale din localitate. Tabletele au fost procurate prin sponsorizări, mai multe firme sărind în ajutorul copiilor prin banii donaţi lăcaşului de cult din centrul comunei. Un gest frumos al creştinilor din localitatea de pe Valea Someşului Mic, unde în ajunul Crăciunului şi Anului Nou am mai consemnat şi alte acţiuni filantropice.

În împrejurimile municipiului Gherla mai sunt comune unde învăţământul suferă mult din cauza lipsei acestor tablete şi calculatoare. Nivelul de trai pe aceste meleaguri nu este la nivelul oraşelor şi mulţi părinţi întâmpină greutăţi în achiziţionarea acestor mijloace didactice de ultima modă. Fiecare se descurcă cum poate…

Sz.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut