Covid-19: vara celui de-al șaselea val?

De la începutul lunii iunie, numărul cazurilor pozitive de COVID-19 a crescut în municipiul Cluj-Napoca. Potrivit datelor DSP În municipiul Cluj-Napoca unde în această perioadă au avut loc o serie de evenimente importante, rata de incidență aproape s-a dublat.

După mai bine de trei luni calm și indicatori privind cazurile de COVID-19 în scădere, clujenii se confruntă cu un început de nou val al virusului ce a făcut ravagii în întreaga lume începând cu 2020.

Din datele prezentate de DSP Cluj reiese că de la începutul lunii iunie în municipiul Cluj-Napoca rata de infectare aproape s-a dublat. Astfel, dacă la la 1 iunie incidența era de 0,43 de cazuri la mia de locuitori, duminică acest indicator a ajuns la 0,79 cazuri la mie.

În prezent, în toate cele șase orașe clujene sunt înregistrate cazuri de COVID, precum și în alte 19 comune. În 56 de comune nu a fost confirmat niciun caz de COVID.

La 13 iunie 2022, Consiliul și Parlamentul European au convenit asupra prelungirii Regulamentului de instituire a certificatului digital al UE privind COVID.

Prin extinderea regulamentului actual, care urmează să expire la 30 iunie 2022, certificatul va fi prelungit cu un an, până la 30 iunie 2023.

Acest lucru va asigura faptul că persoanele care călătoresc își pot utiliza în continuare certificatul digital al UE privind COVID pentru a călători în Uniune în țările în care sunt încă necesare aceste certificate de călătorie. Cu toate acestea, regulamentul nu impune statelor membre utilizarea unor astfel de certificate.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut