Coronavirusul, de neoprit în județul Cluj

Coronavirusul, de neoprit în județul Cluj

La nivelul județului Cluj s-au înregistrat 570 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 24 de ore iar rata de infectare a ajuns la 6,44 cazuri la mie. În municipiul Cluj-Napoca, rata de infectare este de 7,79 cazuri la mia de locuitori, la Dej 7,24, Câmpia Turzii 6,44, Turda 6,14, Huedin 4,38, iar la Gherla 3,43. cea mai mare rată de infectare din județul Cluj este înregistrată la Gârbău-12,65. Urmează Palatca unde rata de infectare este de 11,30 și Bonțida 10,77 cazuri la mia de locuitori.

Celelalte localităţi în care incidenţa se situează peste 7,5 la mia de locuitori sunt Apahida, Ciucea, Mihai Viteazu, Poieni, Sânpaul şi Sic. În aceste unități administrative este interzisă circulaţia persoanelor în afara gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00 – 5,00, iar magazinele se închide la 18.
Localitățile cu rată de infectare între 4 și 7,5 cazuri la mia de locuitori sunt: Huedin, Așchileu, Baciu, Călărași, Cășeiu, Chinteni, Cojocna, Cornești, Feleacu, Florești, Frata, Iara, Jichișu de Jos, Mica, Săvădisla, Unguraș, Văd și Valea Ierii.

În aceste localități este interzisă circulaţia persoanelor în afara gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00 – 5,00, iar magazinele se închide la 18.

În comunele Sâncraiu, Săcuieu, Aluniș, Cămărașu și Mărișel nu este înregistrat niciun caz de COVID-19

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Cluj, în prezent șa secțiile ATI din județ sunt internate 91 de persoane. Totodată, din nefericire patru clujeni au murit în ultimele 24 de ore din cauza noului virus.

În ciuda noilor restricții impuse de autorități, magazinele și centrele comerciale au fost pline în cursul zilei de sâmbătă. La mall-ul de la ieșirea din Cluj-Napoca spre Oradea în jurul amiezii era destul de aglomerat iar la magazinul cu materiale de construcții și interioara, cozile la case se întindeau pe mai bine de 30 de metri.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut