Cornel Amariei, fondatorul startup-ului .lumen, laureat al ”Global Business Hall of Fame”

Cornel Amariei, fondatorul startup-ului românesc .lumen, care creează sisteme de asistență pentru nevăzători, este primul român laureat în celebrul „Global Business Hall of Fame”.

În ediția din acest an a ”Global Business Hall of Fame”, Cornel Amariei a fost nominalizat la categoria inovatorilor, alături de Melanie Perkins, fondatoarea cunoscutei companii Canva. În categoria Leaders au fost, de asemeni, laureate Divine Ndhlukula din Zimbawe și Alice Bentinck din Marea Britanie.

Cornel Amariei provine dintr-o familie în care ambii părinți au dizabilități locomotorii, iar sora sa, cerebrale. După ce a ocupat poziția de Head of Innovation la Continental Automotive Systems, a fondat, în 2020, compania .lumen, un startup ce creează primii ochelari care să facă viața nevăzătorilor mai bună.

În lume sunt 40 de milioane de nevăzători și totuși, în ciuda ritmului accelerat de avansare tehnologică, singura soluție performantă, atunci când vorbim despre mobilitatea acestora, încă este câinele ghid. Dar, iarăși din păcate, la 40 de milioane de nevăzători există doar 20 de mii de câini ghid.

Folosind ultimele tehnologii provenite din condus autonom și robotică, ochelarii .lumen oferă aceleași beneficii precum câinele ghid într-un pachet scalabil – unica soluție pentru cei 39.980.000 de nevăzători care nu beneficiază de avantajele unui câine ghid.

”Global Business Hall of Fame” a fost fondat în 1975 și a premiat personalități precum Levi Strauss, inventatorul jeans-ilor, sau Estee Lauder, fondatoarea companiei cu același nume din domeniul cosmeticii.

Este pentru prima oară când un român ajunge pe această prestigioasă listă, care însumează 247 de laureați până în prezent, de la fondatori sau CEO de companii de succes, până la pionieri ai industriei ori editorialiști de marcă.

Junior Achievement este un ONG global, prezent în peste 100 de țări, care se ocupă de antreprenoriat, încurajând educația financiară a peste 12 milioane de elevi, coordonați de peste jumătate de milion de membri, prin programe interactive și practice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut