Copiii, viitorul tradițiilor clujene: Eveniment de succes în Parcul Etnografic

La sfârșitul săptămânii trecute, în  Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, vizitatorii clujeni, precum și turiști din țară și străinătate, ne-au fost alături, bucurându-se de o zi de neuitat, în cadrul proiectului „Copiii, viitorul tradițiilor clujene”, derulat de echipa Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură ce își desfășoară activitatea cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.

Turiștii, în special cei străini, au urmărit cu interes filmele documentare etnografice, realizate de instituția noastră în campaniile de cercetare în județul Cluj. De asemenea, vizitatorii au ascultat cântece tradiționale din satul de altădată, cântate de copiii de la Ansamblul Muguri de Folclor, prof. Alexandru Filip.

Mulți dintre ,,micii vizitatori” din parcul muzeal, au participat la atelierele de meșteșuguri artistice, susținute de elevii de la Clubul Copiilor din Gherla, coordonați de doamna prof. Daniela Katona.

Prin aceste proiecte, instituția noastră își propune să-i apropie pe tineri și copii de tradițiile populare și să le sădească în suflet, de timpuriu, dragostea pentru patrimoniul cultural românesc.

Aducem calde mulțumiri Muzeului Etnografic al Transilvaniei și Asociației de Inovare Artistică Cluj, pentru invitația de a desfășura împreună acest proiect cultural, dedicat celor ce prețuiesc cultura tradițională din județul Cluj.

Echipa CJCPCT Cluj

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut