Copiii Revoluției – povești filmate cu părinții revoluționari și copiii acestora

Pink Cat Studios a realizat o serie de povești filmate cu revoluționarii din cinci orașe și descendenții acestora, pentru a oferi o perspectivă a ambelor generații despre perioada de tranziție, de la comunism la ceea ce noi numim astăzi democrație.

Interviurile rezultate în urma proiectului vor fi publicate pe website-ul copiiirevolutiei.ro și pe canalul de Youtube al proiectului, alături de fotografii și o cronologie a evenimentelor din decembrie 1989. Copiiirevolutiei.ro va fi lansat pe data de 31 octombrie 2020. Imagini de la interviuri și filmări, fotografii, întrebări și amintiri din perioada de tranziție sunt disponibile pe pagina de Facebook Copiii Revoluției și pe Instagram @89revokids.

În cadrul proiectului sunt intervievați revoluționari din cinci orașe în care au avut loc evenimente fierbinți, proteste împotriva dictaturii lui Ceaușescu înainte de fuga acestuia – Timișoara, București, Sibiu, Cugir și Cluj – și descendenții celor care pe atunci își riscau siguranța lor și a familiilor lor, locul de muncă și chiar libertatea.

Imaginea vieții de familie din România anilor 90 în este completată de mărturiile copiilor de revoluționari: ce își amintesc despre perioada de dinainte de 1989 și ce s-a schimbat în viața lor în cursul anilor 90, dacă s-au simțit liberi și dacă au conștientizat, într-o mai mare măsură decât alți copii, ce a însemnat revoluția din decembrie 1989. De asemenea, proiectul vrea să scoată în față toate aspectele vieții în comunism: care au fost mâncărurile, hainele, filmele, muzica și distracțiile care le-au marcat adolescența acestor copii de revoluționari.

”Vrem să îi cunoaștem și să ți-i arătăm și ție, așa cum sunt astăzi, la peste 30 de ani de la revoluția din 1989” spune Robert Antonescu, coordonatorul proiectului ”Copiii Revoluției”.

Proiectul Copiii Revoluției este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut