Copii evrei din orfelinate din Ucraina, cazați la un hotel din Cluj-Napoca

Aproximativ  120 de copii evrei care provin din orfelinate din Ucraina, și însoțitorii lor, au fost cazați la un hotel cinci stele din Cluj-Napoca. Managerul unitățiii turistice Angela Marchiș a declarat pentru Făclia că micuții vor rămâne cazați până duminică, urmând apoi să fie duși în Israel. „Copii provin de la mai multe orfelinate de pe teritoriul Ucrainei. Le asigurăm trei mese pe zi, însoțitorii fac aprovizionarea iar noi pregătim mâncarea kosher, într-o bucătărie specială. În grup sunt și bebeluși dar și copii mai mari”, a spus Angela Marchiș.

Orfanii evrei au fost întâmpinaţi de către autorităţi israeliene la frontiera cu România.

Potrivit unei postări pe Twitter a ministrului de externe israelian Yair Lapid, copiii au fost primiţi la frontieră şi li s-au dat pături şi haine înaintea călătoriei spre Israel la care speră.

Într-un scurt discurs la bordul autocarului cu care au fost preluaţi copiii, consulul Israelului în România, Roni Shabtai, le-a urat o ”viaţă mai bună”.

Israelul estimează că aproximativ 200.000 de cetăţeni ucraineni au dreptul de a emigra în Israel în baza descendenţei evreieşti sau a credinţei lor evreieşti, adaugă sursa citată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut