Controale și amenzi

Peste 140 de persoane au fost legitimate și 100 de vehicule, verificate, în cadrul unei acțiuni derulate luni, 22 februarie, și în noaptea de luni spre marți, de polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile și polițiști locali.

Acțiunea s-a derulat în două etape, în intervalul orar 17:00-19:30, respectiv 23:00-01:00. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale.

***

Tot luni, în intervalul orar 10:00 – 17:00, o acțiune similară a fost desfășurată și de polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției orașului Huedin, pe raza de competență.

Aceștia au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, fiind reținut și un permis de conducere. De asemeni, au fost sancționate două persoane pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei de Covid-19. Alte două sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la prevederile legale în vigoare.

***

În perioada 19 – 21 februarie, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio Pop”, precum și de polițiști locali, au acționat pe raza de competență, în zonele intens circulate, în scopul verificării modului de respectare a măsurilor specifice pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Echipele mixte au verificat în trafic 80 de vehicule și au legitimat 113 persoane. În urma neregulilor constatate au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.460 de lei.

Potrivit IPJ Cluj, pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice, în conformitate cu OUG 195/2002R, au fost sancționați 25 de participanți la trafic, au fost reținute două permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. Pentru abateri de la normele de prevenire și combatere a virusului Covid-19 au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale. Alte 15 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, respectiv alte abateri de la prevederile legale.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut