Controale la toate spitalele din județul Cluj

Toate unitățile medicale cu spitalizare continuă sunt supuse unor controale de prevenire derulate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” și de Inspecția Sanitară de Stat. Verificările se vor încheia în 15 martie, iar pe timpul acestora vor fi incluse și exerciții inopinate cu forțe și mijloace din subunitățile de intervenție ale ISU Cluj.

Vineri au fost desfășurate exerciții inopinate la Clinica Oftalmologie din municipiul Cluj-Napoca și Spitalul Municipal Turda.

„Pe lângă verificarea vulnerabilităților pe linia apărării împotriva incendiilor, prin intermediul acestor exerciții inopinate se urmărește verificarea cât mai aproape de realitate a modului de evacuare în situații de urgență a pacienților și personalului din aceste unități, precum și implicarea personalului unității spitalicești cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor în organizarea cerințelor de evacuare în cazul situațiilor de urgență. De asemenea, se mai urmărește practicabilitatea căilor de intervenție, starea și funcționalitatea mijloacelor din dotarea unităților sanitare, sursele destinate alimentării cu apă ale autospecialelor de intervenție, precum și posibilitățile de amplasare autospecialelor de lucru la înălțime”, a anunțat ISU Cluj.

La finalul perioadei de control, respectiv după 15 martie, concluziile și deficiențele constatate la toate aceste obiective vor fi transmise către autoritățile locale, de care aparțin unitățile spitalicești, cât și către autoritățile centrale.

Anul trecut au fost înregistrate două incendii la unități medicale din județul Cluj.

Un panou de iluminat cu led din blocul operator al Institutului de Urologie din Cluj-Napoca a luat foc, în 8 decembrie 2020, fiind stins de personalul unităţii medicale până la sosirea pompierilor.

Pacientul aflat în blocul operator a fost mutat, fără a avea de suferit în urma incidentului. De asemenea, în 22 noiembrie 2020, un incendiu a izbucnit într-o baie din Secția interne a spitalului CFR din Cluj-Napoca. Trei pacienți au fost evacuați, dar din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut