Continuă mișcările de trupe la ”alb-negrii”. U Cluj a transferat un portar cu trei titluri de campion în Bugaria

Conducerea Universității Cluj face o adevărată revoluție în lotul antrenat de Eugen Neagoe, urmare a rezultatelor slabe înregistrate în acest sezon. După plecările și sosirile de jucători din zilele trecute, U Cluj a anunțat, marți, sosirea la Cluj a portarului bulgar Plamen Iliev, un fotbalist de 30 de ani și 1,83 m înălțime, care a cucerit de trei ori la rând titlul de campion al Bulgariei cu formația Ludogorets Razgrad, în perioada 2018-2021.

Iliev a debutat la seniori în 2009, la vârsta de 17 ani, pentru Vidima Rakovski, formație de liga secundă din Bulgaria. În 2010, portarul a făcut saltul în prima ligă, la Levski Sofia, unde în primul sezon a înregistrat o serie de 10 meciuri fără gol primit. În total, a evoluat patru ani și jumătate la Levski, perioadă în care a jucat în 123 de partide, din care 54 fără gol primit.

La începutul sezonului 2015-2016, Plamen Iliev se transfera în România, unde a jucat pentru FC Botoșani și Astra Giurgiu. În ianuarie 2019, goalkeeper-ul a revenit în Bulgaria, la Ludogorets Razgrad. În prima parte a sezonului trecut, Iliev a jucat pentru Dinamo București, după care în a doua parte a stagiunii a jucat la Hermannstadt, echipă alături de care a promovat în Liga 1.

De asemenea, de-a lungul carierei sale, portarul a strâns 19 partide în naționala Bulgariei, dintre care 14 în competițiile oficiale.

Pîrvulescu, Boiciuc și Baravykas sunt istorie la U Cluj

În același timp, continuă și plecările de la echipă, astfel că, în doar două zile, Universitatea Cluj s-a despărțit de nu mai puțin trei jucători.

Primul, Paul Pîrvulescu, 34 de ani, a fost transferat la FK Csíkszereda Miercurea Ciuc. Fotbalistul, sosit pe Cluj Arena înaintea returului din sezonul trecut, a bifat 11 partide în tricoul Universității în liga secundă. În actualul sezon al SuperLigii, fundașul stânga a fost utilizat în patru meciuri.

De asemenea, clubul universitar a anunțat un acord privind rezilierea contractelor cu jucătorii Alexandru Boiciuc și Rolandas Baravykas.

În acest start de campionat, jucătorul moldovean a strâns șapte prezențe în tricoul Universității Cluj, fără să marcheze vreun gol, în timp ce fundașul lituanian a fost titular în două meciuri în acest început de campionat, în alte două partide intrând pe parcursul jocului.

”FC Universitatea Cluj le mulțumește pentru munca depusă și le dorește mult success în viitor!”, a fost anunțul postat de conducerea lui U Cluj pe pagina de Facebook a clubului.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut