Continuă lupta pentru Primăria Beliș

Se pare că actorul Claudiu Bleonț nu se poate împăca cu înfrângerea pe care a suferit-o în cursa pentru postul de primar la Beliș și se străduie mai nou să găsească alte mijloace pentru a prelua controlul asupra cunoscutei comune din Munții Apuseni. Pentru aceasta, se încearcă negocierea formării unei majorități în deliberativul local, astfel încât Bleonț să poată fi ales viceprimar, el putând apoi să ocupe funcția de primar interimar dacă primarul ales va fi suspendat.

În urma alegerilor din 27 septembrie, la Beliș, PSD a obținut patru mandate de consilier local, iar PNL două mandate. De asemenea, Partidul Mișcarea Populară, USR și Pro România au obținut câte un mandat fiecare. Pentru a forma majoritatea în deliberativul local e nevoie de cinci voturi. Cum niciuna dintre formațiunile politice nu are cinci consilieri, se încearcă formarea unei alianțe post electorale.

Astfel, PSD negociază atât cu Pro România, cât și cu Partidul Mișcarea Populară, formarea unei majorități. Cum la nivel național s-a convenit formarea de alianțe în consiliile locale și județene între PNL și PMP, respectiv USR, va fi puțin probabil că social democrații să-i convingă pe cei din Mișcarea Populară sau din USR să-i susțină în formarea majorității. Așa că singurul partid cu care poate negocia PSD la Beliș rămâne Pro România.

Pe de altă parte, PNL încearcă să capaciteze consilierii din USR, PMP și Pro România pentru a forma o majoritate, iar PSD să rămână în opoziție. Cel care ține ca acest plan să fie pus în aplicare este actorul Claudiu Bleonț. El ar urma să fie ales viceprimar, iar în cazul în primarul Viorel Matiș va fi suspendat de prefect ca urmare a sentinței definitive de condamnare pentru dare de mită, atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimar până la organizarea alegerilor parțiale locale în comună.

Acest lucru i-ar fi de mare folos lui Bleonț pentru că speră că în perioada în care ar urma să dețină funcția de primar interimar să-și consolideze poziția în comună și să-și atragă mai mulți localnici de partea sa. Numai că acest plan e puțin probabil să aibă șanse de reușită, astfel încât actorul să-și vadă visul de a deveni primar al Belișului împlinit. Și asta pentru că Pro România pare să nu agreeze o alianță cu dreapta politică.

Liderul Pro România Cluj, Remus Lăpușan a declarat pentru Făclia că încă nu a decis cum se va situa formațiunea pe care o reprezintă în comuna din nord-vestul Munților Apuseni. El a precizat însă că Pro România este un partid de centru stânga și că ar prefera mai degrabă să susțină o formațiune de pe aceeași parte a eșichierului politic.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut