Consumatorii beneficiază de cel mai bun preț al furnizorului de curent

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat.

„Astfel, clienţii vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică”, spun reprezentanţii Autoritățiiu Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).
Ordinul ANRE nr. 5/2021 simplifică contractarea şi informarea privind ofertele furnizorilor de energie electrică, astfel încât clientul să poată decide în cunoştinţă de cauză cu privire la oferta cea mai potrivită nevoilor proprii.
În acelaşi timp, sunt prevăzute obligaţii suplimentare pentru furnizori, respectiv de a transmite, o dată cu fiecare factură emisă până la 30 iunie 2021, o informare privind liberalizarea precum şi un formular de selecţie ofertă.
Formularul conţine oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică, o ofertă concurenţială alternativă şi oferta de serviciu universal, oferte aplicabile în semestrul I 2021, precum şi valoarea reducerii comerciale acordate şi perioada de aplicare. Prin completarea acestui formular clientul poate alege direct oferta concurenţială optimă, iar transmiterea formularului prin selecţia unei oferte constituie acordul de contractare şi, implicit, obligaţie contractuală pentru ambele părţi. Contractul intră în vigoare în 5 zile de la data primirii de furnizor a formularului completat şi semnat de client. Ulterior, furnizorul are obligaţia ca, după cel puţin 5 zile de la data primirii formularului completat, să transmită clientului final, o dată cu prima factură, o copie a contractului de furnizare semnat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut