Constructorii s-au pus pe treabă chiar de la începutul anului

În primul trimestru al anului, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,5%, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, cele mai importante majorări fiind consemnate la clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 15%), lucrările de reparaţii capitale (cu 5,1%) şi la lucrările de construcţii noi (cu 4,1%). De asemenea, pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (cu 18,3%) şi la clădirile rezidenţiale (cu 18%), în timp ce la construcţiile inginereşti s-a înregistrat o scădere de 7%.
În martie faţă de februarie, lucrările de construcţii s-au majorat cu 34,4%, ca urmare a creșterilor consemnate la lucrările de construcţii noi (cu 40%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 25,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (cu 15%). Astfel, au avut loc creşteri în cazul clădirilor nerezidenţiale (cu 46,7%), lucrărilor de construcţii inginereşti (cu 42,6%) şi clădirilor rezidenţiale (cu 11,3%).
Comparativ cu martie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 4,6%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 12,6%), lucrările de construcţii noi (cu 2,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (cu 1,7%). În cazul clădirilor nerezidenţiale s-a înregistrat o creştere cu 25,1%, iar la clădirile rezidenţiale cu 0,5%, în timp ce volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii inginereşti cu 5,5%.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut