Congresul Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară

În zilele de 19 şi 20 aprilie a.c. se desfăşoară la Cluj-Napoca al III-lea Congres Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară – manifestare organizată de Societatea Medicilor din colectivităţile de copii, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca şi Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj.

Sînt aşteptaţi să participe medici şcolari din majoritatea judeţelor ţării. Deschiderea festivă a lucrărilor congresului va avea loc astăzi, la ora 9, în Sala Mare a U.M.F. “Iuliu Haţieganu” din Str. Prof. Marinescu nr. 23. Vor fi abordate următoarele teme: Patologia copilului şi adolescentului; Rolul educaţiei fizice şi al deprinderilor nutriţionale corecte în formarea unui stil de viaţă sănătos; Locul medicinei şcolare în sistemul actual de sănătate.

Această manifestare ştiinţifică şi profesională urmăreşte schimbul de idei şi informaţii referitoare la modul de îmbunătăţire a asistenţei medicale acordate în unităţile de învăţămînt din întreaga ţară şi la problematica specifică acestei specialităţi, dorind să acţioneze ca un impuls pentru stimularea medicinei şcolare în contextul reformei sanitare din România.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare