Conferință internațională: Convertire și spiritualitate ecologică. Nu stăpâni, ci ocrotitori

Arhiepiscopia Majoră a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică și Facultatea de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează sâmbătă, 17 aprilie 2021, conferința internațională cu tema „Convertire și spiritualitate ecologică. Nu stăpâni, ci ocrotitori”. 

Organizată sub înaltul patronaj al ES Cardinal Peter K. A. Turkson, Prefect al Dicasterului Pontifical pentru Dezvoltarea Umană Integrală, și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, conferința se va desfășura online, între orele 14:30-19:00. Prelegerile care vor fi susținute în cadrul conferinței vor aborda diferite aspecte ale ecologiei integrale din perspectivă teologică și științifică,

Potrivit organizatorilor, Enciclica Laudato Sì, promulgată de Papa Francisc în 24 mai 2015, a avut un puternic impact asupra întregii lumi contemporane. „Conștiința publică a fost pătrunsă de conceptele cheie ale documentului, aducând certitudinea că nu putem separa criza ambientală de contextele umane la nivel personal, familial și social. Gândirea ecologică și demersurile în vederea aplicării acesteia au devenit vizibile la nivel mondial” – afirmă organizatorii evenimentului.

Conferința va putea fi urmărită pe canalul Youtube https://www.youtube.com/watch?v=I1rnOlVr7bM

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut