Conferința internațională anuală a USAMV Cluj-Napoca

Circa 200 de specialiști din România și din străinătate participă, în zilele de 23 și 24 septembrie, la Conferința internațională anuală a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”.

Evenimentul se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologii și medicină veterinară, cu scopul de a încuraja inter și transdisciplinaritatea.

Potrivit coordonatorului conferinței, prof. dr. Dan C. Vodnar, prorector Cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca, vor fi sesiuni interactive și discuții de tip panel, care „vor oferi cercetătorilor din întreaga lume șansa de a se conecta între ei”.

În cadrul reuniunii, mai precis în 23 septembrie, ora 12:00, USAMV Cluj-Napoca va decerna, în Aula ”Mihai Șerban”, titlurile de Doctor Honoris Causa prof. dr. Dirk C. de Graaf, de la Universitatea din Gent (Belgia) și prof. dr. Gilles Dupré, de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena (Austria).

USAMV Cluj-Napoca va fi reprezentată la conferință de specialiști de la cele cinci facultăți, care se vor alătura invitaților din țară și celor din Algeria, Bulgaria, Burkina Faso, Germania, Grecia, Iran, Maroc, Polonia, Spania, Serbia.

Lucrările forumului sunt programate în amfiteatre din campusul USAMV, la Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT) și la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, precum și în sesiuni on-line. Lucrările se vor desfășura pe sesiuni: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Geodezie geomatică și evaluarea proprietății, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut