Conferință: Inteligența artificială în medicină. De la diagnosticare la terapia de precizie

Academia Română organizează vineri, 9 decembrie, de la ora 14:00, conferința cu public „Inteligența artificială în medicină. De la diagnosticare la terapia de precizie“, susținută de dr. Dorin Comaniciu, specialist în imagistică computațională și inteligența aparatelor medicale, vicepreședinte executiv în cadrul companiei Siemens Healthineers din Statele Unite ale Americii.

Evenimentul va putea fi urmărit și online, pe platforma ZOOM, folosind următoarele date de conectare: Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/83492815407?pwd=aTlDZHVtcUpFd1VUK1NqRThZZEhCQT09. Meeting ID: 834 9281 5407; Passcode: 639894.

Conform celor anunțate de Academia Română, dr. Dorin Comaniciu va vorbi despre impactul actual și viitor al tehnologiilor bazate pe inteligență artificială în medicină și va prezenta modul în care inteligența artificială urmărește, prin intermediul imagisticii medicale și al instrumentației de laborator, îmbunătățirea, simplificarea și standardizarea achiziției datelor pacienților. În cadrul conferinței vor fi prezentate exemple de sisteme bazate pe inteligență artificială, care vizează izocentrarea automată a pacientului înaintea tomografiei computerizate, reconstrucția imaginilor de rezonanță magnetică, precum și crearea de vizualizări optimizate și standardizate. În final, dr. Dorin Comaniciu va prezenta tehnologia Digital Twin ca un concept de modelare computațională individualizată a fiziologiei umane, care poate să inspire o nouă generație de aplicații în medicina de precizie.

Conferința, care va fi însoțită de o serie de ilustrații cu scopul de a pune mai bine în evidență modalitățile de lucru, va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, publicul fiind invitat să intre în dialog pentru a-și expune opiniile sau a obține informații suplimentare – precizează Academia Română.

***

Dorin Comaniciu este vicepreședinte executiv pentru Inteligență Artificială și Inovare Digitală în cadrul companiei Siemens Healthineers. Este deținătorul a peste 500 de brevete acordate pentru tehnologia sănătății, fiind considerat unul dintre cei mai prolifici inventatori. Lucrările sale științifice au peste 57.000 de citări, cu un indice Hirsch 90, în conformitate cu Google Scholar.

Este membru al Academiei Naționale de Medicină din SUA, este Fellow al Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE, Association for Computing Machinery – ACM, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society – MICCAI și al The American Institute for Medical and Biological Engineering –AIMBE. Este, de asemenea, laureat al Premiului IEEE Longuet-Higgins pentru contribuții fundamentale la vederea computerizată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut