Conferință: Educație pentru Starea de Bine

Fundația Transylvania College, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, organizează, în data de 6 noiembrie 2021, conferința Educație pentru Starea de Bine. Aceasta vizează dezvoltarea personală și profesională a cadrelor didactice, consilierilor școlari, directorilor de școli și personalului administrativ din sistemul de învățământ românesc.

Pentru acest proiect, Fundația Transylvania College a mobilizat o echipă de profesioniști în educație, care vor promova beneficiile stării de bine a profesorilor, în clasă și în afara ei și vor oferi participanților soluții concrete, adaptabile și ușor de implementat, pentru a facilita prioritizarea stării de bine.

Conferința se va desfășura online și va aduce împreună experți în educație, profesori, consilieri școlari, directori de școli, pentru un schimb de experiență și crearea de soluții concrete pentru situațiile particulare. Evenimentul este creat sub conceptul A.R.A.T., un model construit de către Simona Baciu și Susan Shapiro în cartea „Profesorul din tine”. Acesta facilitează construcția fundației unei culturi prospere în școală, care începe cu mentalitatea deschisă și flexibilă a profesorului dornic să învețe să-și recapete și să-și păstreze starea de bine. În consecință, profesorii vor avea capacitatea de a-și susțină elevii prin tehnici proactive, atât pentru succesul școlar, cât și pentru sănătatea lor emoțională și comportamentală.

Participanții vor asista la discursuri susținute de experți în educație, coaching, psihologie și dezvoltare personală, precum și la un panel de discuții la care vor participa reprezentanți ai mediului academic, ai instituțiilor administrative județene, cât și din mediul privat. De asemenea, evenimentul va avea și o component practică, extrem de importantă. Participanții vor fi invitați la reflecții informale de grup și ateliere tematice, în cadrul cărora vor fi încurajați să își clarifice nevoile particulare și să își stabilească obiective specifice, pentru a-și crea un model de plan individual de strategie a implementării stării de bine în activitatea lor profesională.

În cadrul conferinței vor prezentate în premieră rezultatele primului studiu științific realizat în România privind starea de sănătate mintală a profesorilor din mediul preuniversitar. Studiul s-a desfășurat în perioada martie – mai 2021, la inițiativa programului Profesori Fericiți pentru România și a vizat investigarea și evaluarea nivelului actual al stării de bine a profesorilor la nivel național, folosind instrumentul The Well-Being Assessment, care a fost creat în urma colaborării dintre membrii echipei “Human Flourishing Center” a Universității Harvard și cei ai programului “100 Million Healthier Lives” din S.U.A.

Datorită sprijinului oferit de Primăria Cluj-Napoca și de sponsorii conferinței, participarea este gratuită, pentru un număr nelimitat de participanți. Înscrierile se încheie în data de 5 noiembrie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut