Conferință: Cum să treci testul dezinformării prin educație media

Zi de zi, elevii din toată țara dau un examen pentru care sunt prea puțin pregătiți, care se dă în afara orelor de curs și fără profesori: cel al dezinformării. De fiecare dată când pun mâna pe telefon și navighează printr-o mare de informații false sau scoase din context, atenția și gândirea analitică le sunt testate.

Educația media e cea care îi poate ajuta să treacă acest examen zilnic. Îi învață cum să își pună întrebările potrivite atunci când citesc o știre, să înțeleagă ce intenții pot sta în spatele unui mesaj, să recunoască și să evite tacticile de manipulare. Îi ajută să își exerseze gândirea critică, să deschidă bine ochii și să devină o generație mai tolerantă și mai ancorată în realitate”.

Cu acest mesaj, Centrul pentru Jurnalism Independent și UNICEF în România îi invită pe toți cei interesați să urmărească, pe parcursul a două zile (14 – 15 mai), discuții și dezbateri live, în care pot afla de ce educația media „e un subiect care trece dincolo de granițele manualelor școlare și care ne influențează pe noi toți, ca societate: lucrurile pe care le credem, deciziile pe care le luăm, principiile care ne separă sau ne aduc împreună”.

În cele două zile ale conferinței, participanții vor avea ocazia să asculte unele dintre cele mai importante voci din domeniul educației, vor afla cum gândesc elevii absolvenți ai cursurilor CJI, îi vor cunoaște pe profesorii care au transformat modelul de predare la clasă prin creativitatea lor și îi vor asculta pe membrii organizațiilor care de ani buni alimentează cu energie eforturile naționale de educație media.

Conferințele – recomandate „tuturor celor care vor să-și deschidă mintea, să înțeleagă mai bine lumea în care trăim și să vadă o altă față a educației românești” – vor fi transmise live, pe paginile de Facebook CJI și UNICEF în România.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut