Condiții mai bune de studiu pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gh. Șincai” din Florești

Proiectul „Energie în școlile copilăriei”, prin intermediul căruia E.ON Energie România investește în infrastructura școlară, a ajuns la Florești.

Conform celor anunțate de inițiatorii proiectului, la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din localitate a fost înlocuit întreg sistemul de iluminat cu unul modern, bazat pe tehnologie LED. În total, 70 de săli de clasă, laboratoare, biblioteca, săli de sport,  cabinete medicale, spații administrative de la școala din Florești au fost modernizate, lumina dată de noul sistem fiind similară celei naturale, în proporție de 98%.  Pe lângă creșterea luminozității din sălile de clasă, noile corpuri montate au o durabilitate mult mai mare în timp și aduc o reducere a consumului de energie electrică folosită pentru iluminat, fiind astfel redusă presiunea pe bugetul alocat școlii – informează compania.

Pentru a susține eficiența energetică în unitățile de învățământ, dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania E.ON Energie România derulează de aproape 10 ani programul de îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în școlile copilăriei”. Până la începutul acestui an, compania a investit peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu și eficientizarea consumului de energie în școli. Potrivit reprezentanților companiei, programul, demarat în 2012, a acoperit 65 de unități școlare din 18 județe, având circa 41.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut