Condiții mai bune de studiu oferite de E.ON pentru 3.000 de elevi

Opt unități de învățământ din județele Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Cluj, Timiș și Mureș vor avea condiții mai bune de studiu, urmare a înlocuirii sistemului de iluminat cu unul modern, bazat pe tehnologie led.

Prin intermediul proiectului „Energie în școlile copilăriei”, derulat de E.ON Energie România, peste 3.000 de elevi vor putea să se bucure de atmosfera prietenoasă din sălile de clasă, unde lumina dată de noul sistem de iluminat se apropie cât mai mult de cea naturală. Totodată, copiii vor putea să își îmbunătățească performanțele școlare, studiile relevând că „o lumină de calitate crește nivelul de concentrare și înțelegere a informațiilor”. În plus – precizează inițiatorii proiectului -, „sistemele de iluminat bazate pe tehnologie led duc la scăderea facturii la energie și contribuie la reducerea emisiilor de CO2”.

Până în prezent, E.ON a investit peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu și eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Programul, demarat în 2012, a acoperit 63 de unități școlare din 18 județe, având circa 40.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Între cele opt unități școlare incluse în proiectul „Energie în școlile copilăriei 2021”, din județul Cluj figurează Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Florești (incluzând și grădinița).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut