Concurs național de educație climatică: „Nici o baterie la gunoi!”

Începe o nouă ediție a concursului național „Nici o baterie la gunoi!” organizat de Asociația Volens, cu sprijinul Siscobat și deschis tuturor unităților de învățământ din țară.

Profesorii care își înscriu echipele pot include participarea drept una dintre activitățile educaționale derulate în „Săptămâna Verde”. Ediția 2023 oferă trei premii la secțiunea de creativitate, pentru cele mai inspirate campanii de mobilizare a comunității la colectarea selectivă de baterii și acumulatori consumați. Șase alte premii vor fi acordate echipelor care strâng cele mai mari cantități de astfel de deșeuri – anunță organizatorii.

Pentru participarea la competiție este nevoie doar ca profesorii să fie înscriși în Patrula de Reciclare – ceea ce pot face, gratuit, pe www.patruladereciclare.ro. Toți profesorii înscriși vor avea acces la resurse educative și suport pentru desfășurarea activităților la clasă și în comunitate.

Potrivit organizatorilor, pentru echipele care vor colecta cele mai mari cantități de baterii uzate și pentru cele care vor promova cu succes acest obicei în comunitățile lor, premiile pregătire vor consta în materiale sau echipamente pentru dotarea școlii sau pentru uz didactic, la alegerea profesorului coordonator.

Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe www.patruladereciclare.ro/

În ultimii ani, în cadrul programului Patrula de Reciclare, 47.000 de kilograme de baterii și acumulatori uzați au ajuns la reciclare.

În anul școlar 2022-2023, fiecare școală și grădiniță are la dispoziție, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie – 16 iunie, pentru a derula programul Săptămâna Verde.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut