Concurs internațional de educație financiară pentru elevi

Elevii din România, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, pot să se înscrie la o nouă ediție a concursului European Money Quiz Asociația Română a Băncilor (ARB) și Institutul Bancar Român (IBR).

Anul acesta, finala națională va avea loc online în 23 martie, ora 12:00, urmând ca finala europeană să se desfășoare în 16 mai 2023, la Bruxelles. Gazda competiției naționale din acest an va fi Andrei Șelaru (Selly). Cel mai bine clasați doi elevi la finala națională își vor testa cunoștințele în materie de educație financiară la finala europeană, alături de elevi din 30 de țări. Câștigătorii vor primi titlul de „Campioni europeni ai banilor” în 2023, dar și premii în bani. Înscrierea în competiție se poate face până în 20 martie, conform informațiilor disponibile pe site-ul https://www.educatiefinanciara.info/european-money-quiz/, iar elevii vor participa la concurs printr-un test online, live, organizat pe platforma Kahoot. Testul cuprinde 15 întrebări din domeniul alfabetizării financiare, iar răspunsul corect trebuie completat cât mai repede. ARB va acorda trei premii pentru elevii câștigători: câștigătorul locului I va primi un premiu în valoare de 3.000 lei net, câștigătorul premiului II va beneficia de 2.000 lei net și ocupantul/a locului III va primi un premiu în valoare de 1.000 lei net. Va fi acordat un premiu special, constând într-o tabletă, profesorului coordonator care gestionează cea mai numeroasă clasă care a acordat cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp.

Anul trecut, peste 2.700 de elevi au participat la finala națională, iar cei doi câștigători au reprezentat România la competiția europeană, ocupând locul al 7-lea, din 29 de țări participante. European Money Quiz este o inițiativă comună lansată la nivelul Federației Bancare Europene (FBE), care este implementată în România de Asociația Română a Băncilor, în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educațional cu Institutul Bancar Român. Evenimentul se desfășoară în cadrul European Money Week și Global Money Week, în perioada 20-26 martie 2023, acestea fiind programe internaționale de conștientizare privind creșterea nivelului de educație financiară.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut