Concurs european pentru proiecte de îmbunătățire a mediului ambiant

Marți, 18 ianuarie au început înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”, ediția din 2022, conursul fiind dotat cu 18 premii, în valoare de 30.000 euro.

La fel ca în prima ediție, premiile „Noul Bauhaus european” pe 2022 vor recompensa ideile tinerelor talente, precum și proiecte existente pentru sustenabilitate, incluziune și estetică, ce aduc Pactul verde european în rândul oamenilor și al comunităților locale.

Premiile se vor acorda proiectelor și ideilor care contribuie la crearea unor locuri frumoase, sustenabile și incluzive, fiind încadrate în patru categorii: * reconectarea cu natura * recâștigarea unui sentiment de apartenență * prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie * stimularea unei gândiri integrate, pe termen lung și care ține seama de ciclul de viață în ecosistemul industrial.

Fiecare categorie conține două componente de concurs paralele: * premiile „Noul Bauhaus european” – pentru exemple existente finalizate în ultimii doi ani * „Staruri în devenire ale Noului Bauhaus european” – pentru concepte sau idei prezentate de tineri creatori, în vârstă de cel mult 30 de ani.

Pe lângă cele 16 premii acordate de juriu (un câștigător și un ocupant al locului doi pentru fiecare categorie și componentă), două premii suplimentare vor fi selectate printr-un vot public din rândul candidaturilor din top. În total, 18 câștigători vor primi premii de până la 30.000 euro, precum și un pachet de comunicare, ce îi va ajuta să își dezvolte și să își promoveze ulterior inițiativele.

Candidaturile vor fi examinate ținând cont de sustenabilitate, estetică și incluziune. Candidați din toate statele membre, precum și din întreaga lume, sunt încurajați să își depună candidatura atât timp cât proiectele / ideile lor sunt localizate în Uniunea Europeană. Candidaturile se primesc până în 28 februarie 2022, orele 19 CET. Informatii suplimentare pe pagina https:// prizes.new-european-bauhaus.eu

Noul Bauhaus european este un proiect economic, cultural și de mediu, menit să îmbine designul, sustenabilitatea, accesibilitatea, caracterul abordabil și investițiile pentru a contribui la realizarea Pactului verde european. În 2021 au fost depuse peste 2.000 de candidaturi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut