Concurs european pentru muzicieni cu deficiențe de vedere

Pentru prima oară la nivel european, în 21 mai a.c. se organizează un concurs pandemic în stilul Eurovision Song Contest, destinat persoanelor cu probleme parțiale sau totale de vedere, România fiind una dintre cele 19 țări participante.

Filip Dan Robert – absolvent al Liceului pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca și al Facultății de Geografie, secția Geografie turism, masterat în Amenajare și dezvoltare turistică – UBB, absolvent al cursului de regie de sunet din cadrul Școlii Populare de Artă „Tudor Jarda” și al unui curs de editare audio organizat de Coursera (Berklee college of music) – Pro tools basiks – participă cu piesa „Mi-e frică” – o compoziție folk proprie, pe versurile lui Sorin Poclitaru, „adaptată într-o baladă rock tradusă și cântată în italiană, engleză și spaniolă (ultima strofă fiind în română), pentru ca piesa să fie înțeleasă și apreciată și în străinătate”.

„Țin să mulțumesc în mod public acelor oameni dragi mie care m-au ajutat și susținut în aceasta perioadă scurtă pentru realizarea acestui material. Pentru traducerea piesei am fost ajutat de Boros Flaviu Alex, nume de scena Cherry, textul în italiană, Pop Jozsef Attila, textul în limba engleză, Mihaela Focșa și Filip Lucia pentru textul în spaniolă. De asemenea, filmarea materialului a fost realizată de Pop Jozsef Attila. Imprimarea fiecărui instrument, vocile, orchestrația, mixajul și montajul video le-am realizat în micul meu studio” – a declarat, pentru Făclia, Filip Dan Robert.

Concursul va fi difuzat live pe youtube, fiind astfel vizibil de oriunde. Piesa lui Filip Dan Robert poate fi accesată pe www.youtube.com/watch?v=_tjwH-2d6zg.

Concursul este organizat de VIEWS International AISBL, în cooperare cu Federația Germană pentru Nevăzători și Parțial Văzători.

Îi dorim succes lui Filip Dan Robert!

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut