Concurs de poezie cu elevi ai Școlii profesionale speciale SAMUS – Turda

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a organizat, marți, 21 martie, în parteneriat cu Școala profesională specială SAMUS – locația Turda, un concurs de poezie cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei.

Evenimentul constituie prima activitate din cadrul parteneriatului „Educație culturală și coeziune socială”, pe care biblioteca publică turdeană îl are în acest an școlar cu Școala profesională specială SAMUS – locația Turda. Parteneriatul mai cuprinde, în luna aprilie, vizionare de povești digitale realizate de Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” Turda, în luna mai marcăm Ziua Adolescentului cu Povestea noastră” – teatru de umbre realizat de elevi, cu sprijinul bibliotecarelor, după o poveste născocită de copii, iar la 1 Iunie marcăm Ziua Copilului cu o expoziție de desen și ateliere educative și creative în parcul central.

Elevii pregătiți de psihopedagogul Marian Anamaria Elena și de Morar Ștefania, profesor educator, au vizitat, marți, secția pentru adulți a Filialei Oprișani, au răsfoit cărți, au povestit și s-au întrecut în versuri scrise de ei. Juriul format din bibliotecarele Cristina Docze, Monica Rus și Dana Deac – șef serviciu la biblioteca publică, a recompensat cu dulciuri, cărți și diplome câștigătorii întrecerii. În urma jurizării s-a decernat premiul I pentru poezie lui Raul Costa, premiul II Ionelei Sabău și premiul III Tabitei Negrea și lui Denis Chețan.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut