Concurs „Armenopolis în prag de sărbători”, la Gherla

În această perioadă, în toate instituțiile de cultură și unitățile de învățământ din municipiul Gherla se organizează diferite manifestări cultural-artistice și educative dedicate sărbătorilor de iarnă.

Multe dintre aceste acțiuni sunt oferite pentru copiii orașului, dornici de afirmare în diferite domenii ale artei, cum este și concursul local de arte plastice „Armenopolis în prag de sărbători”, organizat de Muzeul de Istorie, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Clubul Copiilor din localitate, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla și Consiliul Local.

La acest inedit concurs pot participa preșcolarii din grădinițele orașului și elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal. Aria lucrărilor solicitate la concurs este deosebit de bogată și variată, cuprinzând toate creațiile plastice, de la  desenul simplu, până la modernele tehologii și abilități practice, adică tot ce cuprinde arta modernă.

Printre lucrările realizate se află colaje simple și mixte, felicitări de Crăciun și Anul Nou, machete. Criteriile de evaluare sunt: creativitatea, originalitatea, ingeniozitatea și estetica lucrărilor. Juriul, format din specialiști, va acorda premii I, II, III și mențiuni. Lucrările  trebuie trimise, până la data de 10 decembrie 2021, la Clubul Copiilor, de pe strada 1 Decembrie 1918.

Având în vedere titlul concursului, pe multe lucrări ale copiilor gherleni, în prim plan se află imaginea impozantei Catedrale Armenești din centrul municipiului, simbolul tuturor manifestărilor religioase și artistice organizate în vechiul Armenopolis, renumit oraș baroc, fondat, după un plan prestabilit, în secolul al XVIII-lea, de armenii veniți din Moldova.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut