Concert de pricesne, muzică bisericească și cultă: „Cu noi este Dumnezeu”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj organizează vineri, 25 martie, de Buna Vestire, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, tradiționalul concert de pricesne, muzică bisericească și cultă, intitulat „Cu noi este Dumnezeu”.

Organizat în beneficiul bisericii lui Mihai din localitatea clujeană Lujediu (biserică ctitorită de Mihai Viteazul), concertul va fi susținut de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor Ovidiu Barteș și renumiți interpreți de folclor: Oana Carmen Bozga, Mariana Morcan, Rafila Bărbos, Maria Marcu și Mariana Anghel, alături de care vor fi Corul de cameră Psalmodia Transylvanica al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, și actrița Elene Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Momente deosebite de toacă vor fi prezentate de elevii Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.

În foaierul Casei de Cultură a Studenților va fi vernisată și o expoziție de icoane pe sticlă realizate în atelierul de pictură al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului”, din Florești.

Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 20 lei, care se pot procura online, pe  www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și de la Librăriile Cărturești din Cluj-Napoca. Biletele vor fi disponibile și în ziua spectacolului, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut