Concert de pricesne la Gherla

Ne găsim într-o perioadă când, în lăcașurile de cult din municipiul Gherla, pe lângă obișnuitele slujbe religioase, mai au loc și alte manifestări specifice sărbătorilor pascale.

În ajunul Paștelui, zilnic se oficiază liturghii, dar acestea sunt urmate și de momente tradiționale specifice sărbătorii creștine. Astfel, duminică, 25 aprilie, de Florii, Catedrala Ortodoxă de pe strada Bobâlna a găzduit un reușit concert de pricesne susținut de trei tinere –  Bianca Roș, Anuța Motofelea și Georgiana Lobonț, ultima un nume cunoscut în folclorul someșan. Toate cele trei soliste ne-au încântat cu frumoasele pricesne, care ne-au introdus în atmosfera sărbătorească a Paștelui, marcat cum se cuvine în toate bisericile din localitate. Liturghia a fost săvârșită de preotul paroh Vasile Ciciovan, care la sfârșit a mulțumit celor trei invitate pentru frumoasele pricesne prezentate creștinilor, care, cu respectarea măsurilor impuse de pandemie, au luat loc în băncile Catedralei Ortodoxe din Gherla.

În această perioadă, astfel de concerte de pricesne sunt organizate și în celelalte lăcașuri de cult ortodox și greco-catolic din oraș, talentata interpretă Georgiana Lobonț mărturisind că este bucuroasă pentru fiecare reușită, cântecele prezentate însemnând pentru ea foarte mult și făcând parte din ea însăși.

Asta am simțit și noi, din plin, în cadrul concertului de pricesne de duminică, adevărate momente de suflet.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut