Concert de Paști la Catedrala greco-catolică: „Închinămu-ne pătimirilor Tale, Hristoase”

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla organizează, în Duminica Floriilor, 17 aprilie, de la ora 19:30 (după Sfânta Liturghie de după-amiază, de la ora 18:00), la Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca (b-dul Eroilor nr. 10), concertul de Paști: „Închinămu-ne pătimirilor Tale, Hristoase.

Conform programului anunțat, „frumoase «flori» de profundă trăire a credinței vor așterne în fața lui Isus Corala «Presbyterion» a preoților Eparhiei, dirijor pr. Vlad Pupăză și solist pr. Gabriel Marincaș, iar apoi Corul «Angeli» din Cluj-Napoca, dirijor prof. Angela David, acompaniat la pian de prof. Monica Răfan și de tânărul Andrei David la clopoței. Patimile mântuitoare ale Domnului Hristos vor fi cinstite prin îndrăgite cântări bizantine și lucrări cu specific pascal din repertoriul național și internațional”.

Preasfințitul Părinte Claudiu, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, a binecuvântat această seară de comuniune și «de două ori» rugăciune prin cântec (cf. Sf. Augustin), pentru ca toți credincioșii care aleg să ia parte la concert să îl poată contempla în mod spiritual pe Fiul lui Dumnezeu pășind sub povara Crucii, pe calea pătimirii, spre Golgota. Ei vor putea poposi, împreună cu Preasfânta Fecioară Maria și cu Ioan, ucenicul iubit, sub Crucea răstignirii, în așteptarea plină de nădejde a întâlnirii cu Isus Înviat, biruitor asupra răului și morții” – anunță reprezentanții episcopiei.

La „seara de comuniune și har”, credincioșii sunt invitați în număr cât mai mare.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut