Concert de orgă, susținut de un gherlean

Muzica clasică câștigă tot mai mult teren și într-un orășel cum este Gherla. Dacă până nu de mult domina muzica populară și ușoară, mai nou și concertele simfonice sau camerale se bucură de popularitate.

Mesagerii artei și muzicii gherlene se fac cunoscuți și în alte localități. Zilele trecute, de exemplu, dirijorul corului mixt al bisericilor romano-catolice și armene din Gherla, Molnár Árpád, a susținut un reușit concert de orgă în Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Târgu Mureș. Acesta a fost primit cu multă căldură de creștinii aflați în frumosul lăcaș de cult din Piața Trandafirilor, unde a prezentat un program bogat și variat. În repertoriul artistului gherlean au figurat piese muzicale ale unor compozitori cunoscuți, cum sunt Bach, Buxtehude, Pachelbel, Caccini, Mendelssohn-Bartholdy și Johnson, primite cu multă căldură de publicul meloman mureșean.

Organistul gherlean are un program aglomerat și în perioada următoare. Printre altele, în luna iulie, împreună cu tânăra interpretă Anna Demeter (violoncel) va susține un concert cameral în frumoasa Biserică Romano-Catolică (Franciscană) de pe strada Bobâlna din Gherla, unde a mai evoluat și la sfârșitul anului trecut.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut