Competiții naționale organizate de Palatul Copiilor Cluj

În calendarul competițiilor Palatului Copiilor Cluj figurează, anul acesta, pe lângă competițiile organizate la nivel județean, și proiecte de anvergură, de nivel național, care presupun participarea a minimum 15 județe din țară, după cel puțin 3 ani de concursuri locale și județene organizate în prealabil.

Conform celor declarate ziarului Făclia de directorul Palatului Copiilor, Valentin Cuibus, unul dintre concursurile înscrise în Calendarul activităților educative naționale și internaționale cofinanțate anul acesta de Ministerul Educației este concursul de teatru „Teatru-Fest”, care se va desfășura în iunie, la Băișoara.

În același calendar se înscriu concursul național de fotografie și film „Împreună prin artă”, organizat, tot în iunie, de Structura Dej a Palatului Copiilor, și concursul național de karate WURK, organizat în septembrie, la care sunt așteptați să participe peste 1000 de concurenți.

Un alt proiect înscris în același calendar este concursul național de cultură și civilizație „Împreună într-o Europă unită”, ediția a 10-a, iunie 2023. La acest concurs, care se va desfășura la Băișoara, școlile selectate în urma unei etape de preselecție vor avea de prezentat obiceiuri și tradiții specifice țărilor din UE pe care au ales să le reprezinte.

Un alt concurs național, de data asta de judo, cu finanțare din partea Consiliului Județean Cluj, va fi organizat în vara acestui an de Structura Huedin a Palatului Copiilor.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut