Companiile clujene se pot înscrie în programul ”Made in Romania” al Bursei de Valori București

Bursa de Valori București a lansat miercuri etapa de nominalizare a companiilor în semifinala ediției din acest an a programului ”Made in Romania”, firmele selectate putând accesa beneficiile concepute în funcție de nevoile lor, care le oferă un cadru de dezvoltare, în care se pune accent pe elaborarea strategiei de business, transparența, vizibilitatea, reputația și accesul la capitalul necesar pentru a duce compania la nivelul următor.

Programul ”Made in Romania” este structurat în mai multe etape, prima desfășurându-se în perioada 29 martie – 31 mai, interval de timp în care antreprenorii, comunitatea formată în jurul companiilor, angajații, partenerii și membrii Comitetului de Nominalizare pot înscrie în platforma www.investingromania.com compania în al cărui potențial cred. Pot fi nominalizate companii românești care au în structura acționariatului minim 51% persoane fizice / juridice rezidente, companii din toate industriile și de toate dimensiunile, cu minim 3 ani de activitate sau care în ultimul an raportat au cifra de afaceri de cel putin 250.000 euro. Criteriile complete de eligibilitate se găsesc în Ghidul programului, disponibil pe platformă, care oferă și posibilitatea conectării directe a antreprenorilor cu investitori, consultanți și cu alți antreprenori.

In cea de-a doua etapă, în luna iunie, Comitetul de Nominalizare va selecta 50 de companii semifinaliste, iar în perioada 3-31 iulie publicul va vota compania favorită. Prin votul publicului vor fi alese primele 3 companii finaliste, iar în 3 august Juriul le va desemna pe celelalte 12. Gala de premiere a finalistelor ”Made in Romania” 2023 va fi organizată în septembrie.

O altă etapă a programului, care va avea loc în perioada octombrie – noiembrie, este dedicată Programului de mentorat ”Made in Romania”, la care vor putea participa companiile finaliste și semifinaliste, nominalizate în ediția curentă sau care se înregistrează în platforma programului. Ultima etapă este rezervată redactării cărții cu poveștile de succes ale finalistelor din acest an, carte ce va fi lansată la începutul anului viitor.

Programul ”Made in Romania” este susținut de Banca Transilvania și BT capital Partners. La această ediție va fi lansat, în aprilie, un podcast, care va prezenta lunar finaliști și semifinaliști ai programului din toate edițiile de până acum.

Proiectul ”Made in Romania” a fost lansat in 2017, iar în cele 5 ediții au fost nominalizate peste 1.000 de companii, iar altele 20 au folosit instrumentele puse la dispozitie de Bursa de Valori București. Valoarea totală a celor 35 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la Bursă derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 230 milioane de euro.

Să mai spunem că Bursa a publicat volumul ”Made in Romania”: 15 companii pentru creșterea economiei românești și poveștile lor de succes”, care conține istoria celor 15 companii finaliste în ediția din 2022, printre care se numără și compania clujeană Deltamed, fondată în 1997, unul dintre principalii producători de vehicule pentru intervenții speciale din Europa de Est.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut