Companie listată la Bursă, pentru finalizarea unui proiect imobiliar în Cluj-Napoca

Compania STK Properties, care funcționează ca un vehicul investițional înființat de fondul de investiții STK Emergent, axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj-Napoca, a debutat miercuri, 18 mai, pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Listarea are loc după ce compania a atras de la investitorii din piața de capital 3,5 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de aproape 21 milioane de lei.

Compania a derulat în martie 2022 un plasament privat de vânzare de acțiuni, în cadrul căruia au participat 40 de investitori, dintre care 7 profesionali și 33 de retail. Compania a vândut 1.552.300 acțiuni la un preț de 2,25 de lei/acțiune.

Conform Memorandumului de listare a acțiunilor, fondurile atrase de la investitorii din piața de capital vor fi utilizate pentru dezvoltarea și finalizarea, până în 2027, a proiectului imobiliar Green Square din cartierul clujean Bună Ziua. Proiectul prevede construcția a 240 apartamente de 1, 2 și 3 camere în suprafață totală de aproximativ 18.500 mp, un parc care va fi cedat primăriei Cluj-Napoca, zonă comercială, 2,200 mp teren alocat pentru construcția unei creșe de 1.500 mp și 520 parcări. Potrivit estimărilor curente, profitul net total realizat de STK Properties în urma realizării proiectului imobiliar se va ridica la 14,7 milioane de euro, până la finalul 2027.

„STK Properties va fi o companie de proiect al cărui obiectiv principal îl constituie realizarea dezvoltării imobiliare Green Square și restituirea către investitori a profitului realizat. În prezent este în derulare procedura de obținere a PUZ, iar față de momentul realizării plasamentului privat am obținut avizul de trafic, una dintre fazele esențiale pentru obținerea PUZ”, a declarat Nicolae Pascu, președinte și director General, STK Financial AFIA SA.

STK Emergent, unul dintre fondurile locale de acțiuni active pe piața fondurilor închise de acțiuni, este acționarul majoritar al STK Properties, cu 83,3% din capitalul social. STK Emergent este de asemenea primul fond listat la BVB, din septembrie 2008.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut