Comenzile noi au majorat cifra de afaceri din industrie

In primele două luni din acest an, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut cu 6,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, majorarea fiind influențată și de creșterea comenzilor noi.

Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică arată că majorarea s-a produs datorită creşterii industriei prelucrătoare (cu 7,5%), care a compensat scăderea cu 5,7% înregsiutrată în industria extractivă.
Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de uz curent (cu 17,5%), industria bunurilor de capital (cu 13,1%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (cu 2,0%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (cu 3,4%) şi în industria bunurilor intermediare (cu 0,8%).

În aceeași perioadă, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, cu 6,6%, raportat la perioada similară din 2022. Creşteri au fost înregistrate în industria bunurilor de uz curent (cu 14,6%) şi în industria bunurilor de capital (cu 13,9%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (cu 7,8%) şi industria bunurilor intermediare (cu 4,3%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut