Colinde și poezii la Gherla

Ultimele zile ale anului 2021 au fost marcate, în municipiul Gherla, de manifestări culturale și literare inspirate de semnificația sărbătorilor din această perioadă. Nu puteau face excepție nici membrii Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură, care s-au adunat în cadrul ultimei ședințe de lucru pe acest an în sala de lectură a Bibliotecii Municipale.

A fost o întâlnire de suflet, condusă de președintele cenaclului, Constantin Istici, care după ce a urat La mulți ani! tuturor oamenilor de litere din oraș, a prezentat și invitații cenaclului, cei zece copii ai grupului „Zestrea” (fosta „Colindița”), condus chiar de domnia sa, formație care chiar la acest sfârșit de an sărbătorește 29 de ani de la înființare (cum a trecut timpul, mulți dintre fondatori devenind cunoscuți și apreciați interpreți de muzică populară!).

Invitații serii au interpretat colinzi de Crăciun și Anul Nou, momente de înaltă spiritualitate, gustate din plin de poeții gherleni, dornici de a îmbina poezia cu muzica de calitate. Oaspeții au primit cadouri constând în cărți, daruri de sărbători, pentru care au mulțumit cu colinde, una mai frumoasă ca cealaltă.

Desfășurat sub motto-ul „Pe la noi de sărbători”, cenaclul literar a mai cuprins poezii dedicate evenimentelor de la sfârșitul anului, autorii creațiilor fiind Pușa Lia Popan, Nicolae Suciu, Ida Rognean, Irimie Perșa, Alexandru Maier, Sergiu Crăciun și Vasile Dan Ungur, membri activi ai forumului literar din orașul Gherla.

În partea a doua a ședinței de lucru a Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu”, Constantin Istici (la nai), Irimie Perșa (la fluier) și tânărul Andrei Gabor (la chitară) au susținut un mic concert de colinde.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut