Colectivul unei facultăți clujene, premiat de Academia Română

Prezent la deschiderea oficială a evenimentului de agribusiness ”Transylvania Food Summit”, organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Doru Pamfil, președintele Filialei Cluj și al Secției de Agricultură a Academiei Române, a anunțat că unul dintre colectivele unei facultăți clujene este laureat al premiului Academiei din acest an.

”Vreau să vă anunț în premieră, pentru că nu s-au acordat încă premiile, dar au fost stabilite care sunt, că unul dintre colectivele acestei Universități, cel de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, a cîștigat premiul Acedemiei în acest an. Felicit colectivul, și îi așteptăm să-și ridice premiul, acordat pentru studiile privind alimentația moleculară a viitorului.”, a spus Doru Pamfil. Academicianul a mai afirmat că una dintre preocupările Academiei este agricultura viitorului. ”Dumeneavoastră sunteți foarte bine ancorați astăzi în ce se întâmplă acum și mâine, însă noi încercăm să privim mai departe. Am avut chiar vineri o reuniune, împreună cu Academia de Științe Agricole, unde s-a discutat despre strategiile României în domeniul agriculturii, și am și propus câteva dintre acestea pentru anul 2030. Dar încercâm să privim dincolo de această perioadă, să deschidem orizontul spre noi tipuri de agricultură, cum ar fi agricultura pe verticală, agricultura urbană și, desigur, agricultura moleculară. Nu mai este vorba despre o simplă discuție, o fantezie, există deja lucrări științifice care abordează acest subiect.”, a mai spus academicianul clujean.

Reamintim că, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, se desfășoară în aceste zile ”Transylvania Food Summit”, cel mai important eveniment agribusiness din Europa de Sud-Est, manifestare ce reunește reprezentanți ai mediului academic, administrativ, de afaceri, ai societății civile, inclusiv fermieri și grupuri sau asociații de producători agricoli, dar și specialiști din domenii cheie, care își expun strategiile privind consolidarea fermierilor români în lanțul agroalimentar, promovarea produselor tradiționale romanești, a tradițiilor culturale și gastronomice transilvane, precum și a creșterii încrederii consumatorilor în produsele alimentare românești și în cele locale.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut