Colectă, în eparhiile greco-catolice, pentru victimele cutremurelor din Turcia și Siria

În toate eparhiile  Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică se va organiza duminică, 5 martie, din dispoziția și cu binecuvântarea Arhiepiscopului Major, PF  Cardinal Lucian, o colectă, cu scopul ajutorării victimelor cutremurelor din Turcia și Siria.

„Societatea zilelor noastre este marcată de situația critică din Turcia și din Siria, unde zeci de mii de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurelor devastatoare care au avut loc, iar multe familii și-au pierdut locuințele. Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, răspunde invitației Confederației Caritas România de a sprijini victimele acestor cutremure, unindu-se întregii Biserici Catolice în spiritul de solidaritate creștină și evanghelică pe care Biserica îl propovăduiește. Este momentul pentru a oferi un semn concret de susținere și de iubire fraternă, venind în sprijinul tuturor persoanelor aflate în dificultate, indiferent de religie, apartenența etnică sau zonă geografică, manifestând compasiune și solidaritate cu victimele acestui dezastru natural și cu familiile acestora. În acest sens, dispunem și binecuvântăm în toate Eparhiile Bisericii noastre organizarea unei colecte, duminică 5 martie 2023, la 46 de ani de la producerea ultimului cutremur devastator care a avut loc în România pe 4 martie 1977, cu scopul ajutorării victimelor cutremurelor din Turcia și Siria” – spune PF Cardinal Lucian, într-o Scrisoare Circulară adresată eparhiilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

În același document se precizează că sumele colectate vor fi transmise de către Birourile de Contabilitate ale Episcopiilor Greco-Catolice către Nunțiatura Apostolică în România până pe data de 15 martie 2023, care le va transmite spre destinatari.

„Cerând Bunului Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Sfinte, inimi generoase în ajutorarea fraților aflați în nevoie, rămânem uniți în rugăciune și în comuniune de slujire” – își încheie mesajul Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, PF Cardinal Lucian.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut