Colaborările academice strategice, discutate de rectorul UBB cu ambasadoarea Franței în România

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel David, a avut-o ca oaspete, vineri, 26 februarie, pe ambasadoarea Franței la București, ES Laurence Auer.

„Discuțiile au vizat inițial dezvoltarea colaborărilor excelente existente deja în zona educațională, UBB având de mai mult timp mai multe programe academice (licență/ master) acreditate complet în limba franceză, zeci de cooperări academice cu instituții din Franța și din zona francofonă și câteva sute de studenți francezi sau care studiază în limba franceză (licență/ master/ doctorat). Apoi, accentul s-a pus pe dezvoltarea unor cooperări noi mai intense și strategice în zona cercetării – dezvoltării – inovării (ex. printr-o acțiune comună mai concertată în European Research Area și în Horizon Europe), inclusiv prin tematici UBB prin care putem obține avantaje competitive (ex. inteligență artificială, realitate virtuală, nanoștiințe/ nanotehnologii, științe cognitive clinice etc.), și a relației cu mediul socio-economic (ex. prin implicarea companiilor franceze)” – au anunțat reprezentanții universității clujene.

Potrivit acestora, în cadrul întâlnirii s-au analizat și unele practici academice din Franța (ex. concentrările academice metropolitane) și modul în care ele ar putea servi ca modele de bune practici pentru politicile naționale.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut