“ Coaliția de guvernare, încă o dovadă de rea voință”

Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, atrage atenția că în săptămâna care se încheie, coaliția guvernamentală PSD + PNL + UDMR a mai arătat „încă o dovadă de prostie și rea voință” prin votarea în Parlament a OUG 119/2022, care modifică OUG 27/2022. „Deja avem nu mai puțin de 6 (șase!) OUG-uri care se modifică una pe alta și care tratează subiectul prețurilor plafonate subvenționate pentru anumite tipuri de consumatori de energie electrică și gaz natural.

Prin aceste reglementări foarte proaste aplicate clienților, dar și producătorilor de energie, avem un exemplu de monstruozitate legislativă, foarte complexă, foarte subiectivă, neargumentată, care tratează ineficient doar efecte, iar nu cauzele prețurilor speculative.

Sunt stabilite o serie de prețuri și praguri de consum per KWh de energie: 100 KWh, 68 bani, 255 KWh, 80 bani, 1,3 lei, șamd fără nicio notă de fundare în expunerea de motive și fără niciun calcul asupra impactului bugetar – cerință de constituționalitate a oricărei legi, inclusiv o OUG.

Raportul emis pentru această lege a conținut o coloană distinctă pentru amendamentele coaliției – fapt neregulamentar și nemaiîntâlnit – tocmai pentru a ști ce amendamente trebuie să treacă! Zeci de amendamente respinse au fost puse la același nr. curent (marginal) astfel încât susținerea lor în Plenul Camerei Deputaților a fost neregulamentară, hilară chiar – fiecare amendament trebuie să aibă atribuit un marginal unic, distinct”, a declarat Alin Coleșa.

Deputatul AUR a mai arătat că amendamentele AUR au pornit de la ultimele date statistice care arată că, atât în 2020, cât și în 2021, consumul mediu de energie per cap de locuitor din România a fost cel mai mic de la nivelul UE.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut