Coaliția de guvernare, acuzată de „iresponsabilitate” și „imaturitate”

În coaliția de guvernare, nu știe stânga ce face dreapta, sau invers. Sindicatele din penitenciare acuză Guvernul de iresponsabilitate și imaturitate. Aceștia atrag atenția că salarizarea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare nu este un joc de ping-pong între ministere

Astfel, arată ei, în data de 23.05.2022, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat simultan pe Facebook că, începând cu data de 1 Iulie 2022, vor acorda polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare, fără a atinge valoarea salariului stabilită pentru anul 2022. A doua zi, 24.05.2022, Ministrul apărării naţionale, Vasile DÎNCU, a semnat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care, începând cu data de 1 Iulie 2022, salariul de funcție și salariul gradului profesional al polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare se stabilesc la valoarea anului 2022.

„Faptul că prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat public că nu a avut cunoștință de proiectul Ministrului apărării naţionale, dovedește lipsa de comunicare dintre șeful Guvernului și miniștrii săi, cu efecte devastatoare asupra funcționării eficiente a statului român. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuza membrii Guvernul Ciucă de iresponsabilitate și imaturitate în luarea deciziilor care privesc drepturile salariale ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Declarația pe care a făcut-o Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu este în disonanță cu declarațiile la unison de pe Facebook ale președinților PSD și PNL.  Mesajele incoerente ale factorilor politici referitoare la eventualele măriri salariale pentru polițiști, militari și polițiști de penitenciare bulversează angajații instituțiilor de forță ale statului și pot fi catalogate o dovadă de infantilism politic al miniștrilor Guvernului Ciucă”, se arată într-un comuncat al sindicaliștilor.

De asemenea, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția președintelui PNL, Nicolae Ciucă și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, că asemenea sincope în luarea deciziilor politice, în guvernarea PSD-PNL-UDMR, irită polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare și afectează dialogul social.

Sindicatele din penitenciare consideră că iresponsabilitatea și imaturitatea politică de care au dat dovadă decidenții politici din ultima perioadă slăbește încrederea cetățenilor în instituțiile fundamentale ale României și în partidele politice care formează actuala coaliție de guvernare, mai arată aceștia.

  •  

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut