Coadă la vaccinarea „to go”

Centrul de vaccinare împotriva Covid-19 drive-through s-a deschis, luni, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, în prezența autorităților clujene. Primele mașini au început să apară înainte de ora deschiderii (ora 13.00), iar în scurt timp s-a și format o coadă de câteva zeci de autoturisme. În acest centru, imunizarea se face direct din mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer.

„Este primul centru ‘drive through’ deschis la Cluj şi al doilea deschis în ţară. Este prima zi, practic, când ne putem bucura de o aglomeraţie în zonă, avem mari speranţe. Solicitări pentru vaccinare există. Vreau să îi mulțumesc colegei mele Irina Munteanu (n.red subprefectul de Cluj) care și-a pus tot sufletul în acest proiect, să le mulțumesc medicilor, forțelor de ordine, celor care au pus umărul la realizarea acestui proiect”, a declarat prefectul de Cluj, Tasnadi Szilard.

La rândul său, subprefectul Irina Munteanu a precizat că municipalitatea are în vedere achiziționarea și instalarea unor copertine, pentru vreme rea, pentru protejarea mașinii care staționează și a personalului medical care administrează vaccinul.

Cei care se vaccinează aici se declară mulțumiți de această metodă modernă și eficientă.
„E o metofă eficientă, modernă de vaccinare, pe care clujenii cred că o meritau de mai demult și îi felicit pe cei care au avut inițiativa, Ne-am vaccinat toată familia”, a spus un clujean care s-a vaccinat în noul centru.

„E o metodă bună, pentru că altfel trebuia să stăm după programare mai mult timp, așa, am venit, ne-am vaccinat și am plecat, e mai eficient”, a afirmat un alt clujean care a ales Centrul drive-through.

Programul acestui centru de vaccinare este de luni până duminică în intervalul orar 8:00 – 20:00. Cei care vor dori să se vaccineze la acest centru vor fi ghidați pe toată durata procesului de către personalul specializat, prima oprire fiind punctul de triaj. Se prezintă actul de identitate și preferabil chestionarul de triaj completat în prealabil. Medicul verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare. Ulterior, doritorii vor fi ghidați către zona de vaccinare. Imunizarea se realizează direct în mașină.

Datele celor care doresc să se imunizeze la aacest centru vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare, iar după vaccin, aceștia vor fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical. În acest timp, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul. Se pot vaccina maxim patru persoane într-o mașină.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut