CNCAV: Din 1 februarie începe administrarea vaccinului Moderna

Din data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România va începe administrarea vaccinului Moderna, pentru care rapelul se realizează la 28 de zile.

Totodată, din 28 ianuarie se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie, cu rapel la data de 8 martie (28 zile) – informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit sursei citate, sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din etapa a II-a, din categoria „domenii esențiale”, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV precizează că a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim.

„Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail, unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea «Programările mele», direct în platformă. Pentru persoanele programate în etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost” – precizează CNCAV.

Aceste măsuri, precum și procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna au fost transmise de CNCAV către toate centrele de vaccinare, „astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut