CM Qatar 2022 | Portugalia a învins greu Ghana, dar Ronaldo a făcut istorie

Selecţionata Portugaliei a învins echipa Ghanei cu scorul de 3-2 (0-0), joi seara, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Seleccao a debutat cu o victorie, iar Cristiano Ronaldo a scris istorie într-un meci în care impresia a fost salvată de ultima jumătate de de oră.

Cristiano Ronaldo (65 – penalty), Joao Felix (78) şi Rafael Leao (80) au înscris pentru portughezi, în timp ce golurile africanilor au fost reuşite de Andre Ayew (73) şi Osman Bukari (89).

Prima repriză nu a fost deloc spectaculoasă, portughezii dominând jocul steril, în faţa unei echipe care s-a apărat supranumeric, grupat, fără a oferi spaţii.

Ronaldo a scăpat cu portarul şi s-a ciocnit cu Ati Zigi, nereuşind să controleze mingea (10). Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur a avut o lovitură de cap imprecisă (13) şi un gol anulat (31), pentru fault în atac. Ghana n-a avut nicio acţiune notabilă în ofensivă în prima repriză, încheind fără şut la poartă.

În minutul 62 a avut loc o fază care a schimbat soarta meciului: Ronaldo a căzut uşor în careu la un duel cu Salisu şi arbitrul american a acordat penalty. În ciuda protestelor jucătorilor africani, arbitrul nu a urmărit reluările video şi nici nu a părut că s-a consultat cu arbitrii din camera VAR. Cristiano Ronaldo a transformat penalty-ul (65) şi a devenit primul jucător care marchează la cinci Cupe Mondiale diferite.

Selecţionata ”Black Stars” s-a aruncat în atac, iar Kudus (72) a tras de la 24 de metri, dar Diogo Costa a prins balonul în doi timpi. Un minut mai târziu, acelaşi Kudus a centrat de pe stânga, iar Andre Ayew a profitat de erorile lui Dias şi Danilo (73), restabilind egalitatea.

Africanii încă să bucurau pentru golul egalării când Portugalia a marcat de două ori în decurs de trei minute: Joao Felix, lansat pe dreapta de Bruno Fernandes, l-a învins pe Ati Zigi (78), iar apoi Rafael Leao, bine găsit de Bruno Fernandes, a marcat la colţul lung (80). Leao a marcat la doar trei minute de la intrarea sa pe gazon.

Echipa antrenată de Otto Addo nu s-a resemnat şi a reuşit să reducă diferenţa în min. 89, când Abdul Rahman Baba a trecut uşor de Cancelo şi a centrat pentru Osman Bukari, care a înscris: 3-2.

Lusitanii au rezistat în cele zece minute adiţionale, însă la ultima fază portarul Diogo Costa a fost aproape să comită o gafă monumentală (90+10): după ce a reţinut o centrare înaltă, portarul lui FC Porto a pus minge pe gazon să o degajeze, fără a observa că în spatele său să afla un adversar; Inaki Williams a recuperat mingea, însă a alunecat şi a fost deposedat in extremis.

Următoarele partide din Grupa H vor avea loc luni 28 noiembrie: Coreea de Sud – Ghana, ora 15:00, şi Portugalia – Uruguay, ora 21:00.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut