Clujenii, printre cei mai activi căutători de slujbe

Candidații din județul Cluj s-au numărat părintre cei interesați români de căutarea unui loc de muncă pe o platformă de selectare de personal, care a oferit peste 18.000 de locuri de muncă în luna martie, majoritatea în vânzări, IT şi Telecom, financiar-contabil, inginerie şi construcţii, arată datele centralizate de către o platformă de recrutare online.


Candidaţii român au depus, de la începutul lunii martie, aproape 700.000 de aplicări pentru posturile disponibile pe platforma Bestjobs, cu aproximativ 25% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2020. Cei mai activi au fost candidaţii din Bucureşti, Cluj, Timiş, Prahova, Braşov, Iaşi, Constanţa, Ilfov, Arad şi Argeş. Candidaţii din cele zece judeţe au înregistrat aproximativ 23% din totalul aplicărilor pentru locuri de muncă.

Posturile care au înregistrat cel mai mare număr de aplicanţi au fost: contabil, asistent vânzări, software şi web developers, şi inginer – cu peste 2.000 de aplicanţi fiecare. De asemenea, în cursul lunii martie joburile cu munca de acasă au continuat să fie la mare căutare, iar candidaţii care au fost cei mai interesaţi să aplice au fost cei din Bucureşti, Cluj şi Timiş. La polul opus, candidaţii din judeţe precum Dolj sau Bihor au fost cel mai puţin interesaţi de perspectiva de a lucra de acasă.

Domenii precum educaţie, juridic şi HoReCa au înregistrat cele mai puţine posturi disponibile în martie, respectiv 780.
Cei mai mulţi angajatori care au recrutat personal pentru locuri de muncă de acasă activează în domenii ca: IT&C, financiar-consultanţă, BPO, marketing, resurse umane şi vânzări.
Un studiu realizat în ultimul trimestru al anului trecut arăta că şase din zece români (61%) au declarat că ar dori să muncească de la distanţă pentru o companie din afara ţări, în condiţiile în care numărul celor care vor să lucreze în afara ţării s-a redus aproape la jumătate în ultimii doi ani. Topul primelor zece ţări unde românii ar vrea să muncească de la distanţă este format din Marea Britanie, Germania, SUA, Franţa, Italia, Austria, Spania, Canada, Belgia şi Elveţia.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut