Clujenii, printre cei mai activi căutători de job-uri

Alături de bucureșteni, clujenii au fost printre cei care au depus cele mai multe aplicări în vederea ocupării unei noi slujbe în această perioaddă, ei fiind urmați la acest capitol de timișoreni, brașoveni, ieșeni și constănțeni.

Peste 142.000 de persoane și-au căutat un nou loc de muncă, în iulie, pe platforma de recrutare eJobs, 33.000 dintre ei fiind candidați noi, care nu aveau până acum un cont înmregistrat. Datele furnizate de platformă arată că în luna trecută a fost înregsitrat un record istoric, pe site fiind depuse peste 1,3 milioane de aplicări, cu peste 50% mai multe decât în iulie 2019.

Cel mai căutat domeniu rămîne cel al vânzărilor, urmat în preferințe de relaţii clienţi / call center, administrativ / logistică, back office, financiar / contabilitate şi internet / e-commerce.

Tinerii au ieșit la vânătoare de slujbe

Reprezentanții eJobs afirmă că, în această vară, candidații foarte tineri, cu vârsta între 18-24 de ani, au devenit foarte activi, astfel că se poate trage concluzia că scadde vârsta celor aflați la prima angajare. Astfel, în iulie, aplicările depuse de tineri au un număr dublu faţă de cele ale persoanelor cu vârsta între 36-45 de ani şi au un număr comparabil cu cel al aplicațiilor depuse de candidaţii între 25-35 de ani, cei sunt, tradițional, cei mai activi pe piaţa muncii.
Astfel, tinrii între 18-24 de ani au depus 410.000 de aplicări (în creștere spectaculkoasă față de iunie, când au fost consemnate 300.000 de aplicări), în timp ce persoanele între 25-35 de ani sunt răspunzătoare de 514.000 de aplicări. Concluzia privind această atitudine este că tinerii au perceput schimbările de piața muncii și că devin mult mai atenți la oportunităile de angajare.

Mai puține posturi decât candidați
De remarcat că, în a doua lună de vară, numărul aplicărilor l-a depșit de departe pe cel al posturilor disponibile, pe platformă fiind postate doar 27.000 de locuri de muncă, atât în țară cât și în străinătate. Cele mai multe dintre acestea (circa 7.000) au fost în vânzări. Alte domenii, cum ar fgi transport / distribuţie, administrativ / logistică, producţie, construcţii / instalaţii şi relaţii clienţi / call center au avut, fiecare, între 3.000 şi 4.000 de poziţii deschise. În prezent, pe platformă sunt disponibile cu ceva peste 17.000 de locuri de muncă.

FacebookTwitterPartajează

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut