Clujenii pot dona alimente de Paște în 17 magazine Lidl

Rețeaua Băncilor pentru Alimente din România, în parteneriat cu Lidl România, organizează, cu ocazia sărbătorilor pascale, o colectă de alimente neperisabile, în 120 de magazine Lidl din țară. Alimentele adunate vor fi distribuite persoanelor defavorizate.

Clujenii pot dona, până în 16 mai a.c., în șapte magazine Lidl din Cluj-Napoca (str. Republicii nr.109, str. 21 Decembrie nr. 95-97, str. Bună Ziua nr. 57, Calea Baciului nr. 47 A, str. Alexandru Vaida Voievod nr. 59, str. Aurel Vlaicu nr. 182, str. Frunzișului 87-89), dar și în Lidl Florești (str. Eroilor nr. 1-7).

Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft în magazinele participante. Acestea sunt alimente din categoria celor neperisabile – alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT, produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

Este prima dată când Banca Regională pentru Alimente Cluj organizează colecta de Paște. În 2019 și 2020 a organizat colecta de Crăciun doar în județul Cluj, cele 3.200 kg de alimente adunate fiind distribuite persoanelor din categorii defavorizate din evidența a 20 organizații beneficiare în programul de ajutor alimentar. La colecta de acum participă 17 magazine din toate cele 4 județe arondate Băncii Regionale Cluj, în localitățile Cluj-Napoca, Florești, Sibiu, Șelimbăr, Bistrița, Alba-Iulia, Luduș, Sebeș.

Banca pentru Alimente este un proiect inițiat în România în 2016, prin fondarea Băncii pentru Alimente București, proiectul extinzându-se ulterior în toată țara, cu sprijinul Federației Europene a Băncilor Alimentare. Au fost, astfel, înființate Băncile regionale din Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova. În 5 ani, rețeaua a colectat 5.076 tone de alimente, de la peste 100 de companii, și le-a distribuit către mai mult de 400 de organizații, ca ajutor alimentar recurent pentru 113.000 de persoane aflate în situații vulnerabile.

Banca Regională Pentru Alimente Cluj și-a început activitatea în iulie 2018, colectând, până în prezent, de la companiile donatoare, 445 tone de alimente, în valoare de 3,2 milioane lei. Aceste produse salvate de la risipă au fost distribuite, cu ajutorul a 35 de organizații, la aproximativ 20.000 de persoane.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut