Clujenii nu şi-au uitat eroii

Cu prilejul Zilei Eroilor, în mai multe localităţi din judeţul Cluj au fost organizate slujbe de pomenire şi depuneri de coroane de flori la mormintele şi monumentele eroilor.
La Cimitirul Eroilor de la Mãnãstirea „Muntele Rece” a avut loc o slujbă religioasă oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Prefecturii Cluj, ai Armatei şi ai unor organizaţii nonguvernamentale. După slujba religioasă, în semn de respect pentru cei care și-au jertfit viața pentru țară, prefectul Mircea Abrudean a depus o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Români din Cel De-al Doilea Război Mondial, aflat în apropierea mănăstirii.
În cadrul evenimentului, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean a ţinut să sublinieze că este important ca amintirea celor care au luptat și au murit pentru libertatea și unitatea țării, să fie mereu vie în conștiința națională.
„Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an, odată cu Sărbătoarea Înălțării Domnului. Cu acest prilej comemorăm jertfa celor care prin actele lor de eroism și patriotism, au apărat integritatea și libertatea țării și suntem profund recunoscători pentru sacrificiul suprem pe care l-au făcut pentru a asigura generațiilor următoare un viitor mai bun. Este important ca amintirea celor care au luptat și au murit pentru libertatea și unitatea țării, să fie mereu vie în conștiința națională. Sacrificiul eroilor trebuie onorat și respectat, iar fiecare generație are datoria să se asigure că valorile pentru care au luptat și au murit aceștia, continuă să fie urmate și apărate în continuare’’, a spus prefectul
În cursul zilei, din partea Instituției Prefectului au mai fost depuse coroane de flori în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca (la Monumentul Eroilor Neamului şi Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989) și la Monumentul ”Glorie Ostașului Român”. De asemenea, un ceremonial religios şi militar organizat în memoria eroilor a avut loc şi la Floreşti.
„Ziua Eroilor’’ a fost proclamată ca sărbătoare naţională a poporului român prin Legea nr. 379, din 2003. Manifestările prilejuite de acest eveniment au fost programate, în tradiţie creştină, de Ziua Înălţării Domnului.
Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie